maanantai 14. huhtikuuta 2008

Suklaan terveysvaikutukset?













Suklaalla ei käytännössä terveysvaikutuksia?

American Journal of Clinical Nutrition - lehdessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan puolentoista kuukauden kuuri flavonoidipitoista tummaa suklaata ja kaakaota ei tee tervettä ihmistä yhtään terveemmäksi.

(Huomiota kiinnittäisin kohtaan "tervettä ihmistä". Mikäli ylipainoa on ja suklaapatukoita kuluu, jo niiden vaihtaminen oikeaan tummaan suklaaseen on varmasti parempi vaihtoehto terveyden kannalta.)

Runsaasti flavonoideja ja vähän flavonoideja saavien ryhmien välillä ainoa ero oli tutkimuksen keskivaiheilla ja lopussa runsas flavonoidisella ryhmällä nopeutunut sydämen syke.

Ehkä flavonoidit eivät sittenkään riitä syyksi suklaan syömiseen...

Silti suosittelen runsaita flavonoideja sisältävää tummaa suklaata pelkän sokerin ja rasvan sijaan. Siis tumma suklaa tavallisen merkkiä "X" olevan patukan sijaan suklaan himoa tyydyttämään.

Villinä veikkauksena heittäisin, että niitä endorfiinejäkin erittyy enemmän sen oikean suklaan seurauksena kuin pelkästä sokerista.

Miten tunnistat "hyvän" suklaan?

Jos aineosissa ensimmäisenä lukee sokeri niin jätä väliin.

Jos aineosissa ensimmäisenä lukee kaakao (+jotain) on se yleensä flavonoidi rikkaampi vaihtoehto.

Ei kommentteja: